Tulosta
 

Borealin uutiskirje

12.5.2010
*

Syysviljat talvehtineet hyvin

Borealin syysviljojen kokeissa talven jälkeisiä havaintoja päästiin tekemään huhtikuun lopulla. Kylmän ja runsaslumisen talven jälkeen uutuuslajikkeiden talvituhot jäivät hyvin pieniksi, kertoo rukiin ja syysvehnän jalostaja Esa Teperi Borealilta.

Uusi kotimainen Reetta-ruis on talvehtinut aikaisempien vuosien tapaan hyvin. Myös Borealin markkinoille tuoma saksalainen Evolo-hybridiruis on talvehtinut erittäin hyvin. Uutuussyysvehnä Arktika on osoittanut hyvän talvenkestävyytensä jo aikaisempien vuosien kokeissa ja kulunut talvi osoitti jälleen sen olevan erittäin talvenkestävä.

Syysviljojen viljeltävyyden kannalta talvenkestävyys on satoisuuden rinnalla Suomen oloissa ensiarvoisen tärkeää. Vain riittävän talvenkestävyyden myötä talvehtivien lajien satopotentiaali saadaan meillä hyödynnettyä. Boreal panostaa syysviljojen jalostuksessa sekä satoisuuden että talvenkestävyyden kehittämiseen. Kattava testausverkko varmistaa tulosten luotettavuuden ja jalostustyön laadukkaan lopputuloksen; oloihimme soveltuvat ja kilpailukykyiset lajikkeet

Takaisin uutiskirjeen etusivulle