Tulosta
 

Borealin uutiskirje

24.9.2012
*

Aikaisille lajikkeille kysyntää

Borealilla uskotaan siemenkaupan olevan alkavalla kaudella vilkasta. Viime kaudella kauppa kävi hyvin ja viljan hinnan ollessa korkealla, siemenkaupan odotetaan käynnistyvän vauhdikkaasti.

Kuluvan kasvukauden oloihin peilaten on odotettavissa, että ensi kevään kylvöillä aikaiset lajikkeet kiinnostavat. Tarjontaa aikaisissa lajikkeissa on nyt kaikkiin tärkeimpiin meillä viljeltäviin lajeihin.

Borealin aikaisten lajikkeiden valikoima on vahvistunut viime vuosina ja tänä syksynäkin markkinoille tuodaan uusi aikainen kevätvehnä, Wappu. Korkean valkuaispitoisuuden omaavana lajikkeena se vastaa erityisesti rehuvehnän kysyntään II ja III-vyöhykkeellä ja täydentää aikaisen vehnän valikoimaa suositun Anniinan rinnalla.

Viime kaudella lanseeratut aikaiset lajikkeet Akseli-kaura sekä Aukusti- ja Wolmari-ohrat ovat tänä vuonna jo laajassa siementuotannossa ja tarjoavat kilpailukykyisiä vaihtoehtoja viljelyyn. Sekä Akseli että Aukusti ja Wolmari ovat niin satoisuudeltaan kuin laatuominaisuuksiltaan erinomaisia parannuksia aikaisten viljalajikkeiden sarjaan.

Tutustu uutuuksiin Borealin www-sivuilla.

Takaisin uutiskirjeen etusivulle