Tulosta
 

Borealin uutiskirje

28.11.2012
*

Kasvinjalostus- ja lajiketietoa neuvojille

ProAgria on aloittanut eri tuotannon alojen neuvojilleen suunnatun Huippuosaaja koulutuksen. Huippuosaajat toimivat valtakunnallisina erikoisasiantuntijoina omalla erikoistumisalallaan.

Kasvi- ja nurmituotannon huippuosaajakoulutettavat saivat omissa koulutuksessaan syksyn aikana ajankohtaista tietoa kasvinjalostuksesta ja uusista lajikkeista. Borealin kasvinjalostajat luennoivat neuvojille kasvinjalostuksen merkityksestä ja menetelmistä, tulevaisuuden haasteista ja lajiketarpeista sekä uusien lajikkeiden tuomista hyödyistä.

-    On tärkeää, että neuvojat saavat tietoa uusista lajikkeista ja niiden ominaisuuksista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin voidaan tehdä oikeita lajikesuosituksia viljelysuunnittelussa ja saada uusien lajikkeiden tarjoama potentiaali hyödynnettyä täysimääräisesti viljelyssä, palveluryhmäpäällikkö ja Kasvi-huippuosaajakoulutuksesta vastaava Sari Peltonen ProAgriasta kertoo.

Myös Borealilla yhteistyö neuvojien kanssa nähdään erittäin tärkeää. Neuvojilla on suorat yhteydet viljelijöihin ja sitä kautta tietoa uusista lajikkeista ja niiden hyödyistä saadaan tehokkaasti viljelijöiden käyttöön. Vastaavasti neuvojien välityksellä Boreal toivoo entistä enemmän lisätietoa viljelijöiden kokemuksista ja tarpeista lajikkeiden osalta.

Takaisin uutiskirjeen etusivulle.