Tulosta
 

Borealin uutiskirje

19.12.2012
*

Edvin, Einar ja Elmeri Altian sopimuslajikkeiksi

Borealin monitahoiset ohrat Edvin, Einar ja Elmeri ovat hyväksytty Altia Oyj:n tärkkelysohran sopimuslajikkeiksi.

- Kaikki kolme ovat aiemmin olleet Altialla esilistalla ja niistä on jo muutama vuosi tehty tärkkiohrasopimuksia. Nyt ne on nostettu varsinaiselle listalle suositeltavien lajikkeiden joukkoon, kertoo ostokategorian päällikkö Kari Kiltilä Altialta.

Lajikkeiden listalle pääsyyn vaikuttaa niiden laatuominaisuudet tärkkelystuotannon kannalta, joten esimerkiksi korkea tärkkelyspitoisuus sekä riittävän suuri jyväkoko ovat olennaisia laatukriteereitä.  Laadullisten ominaisuuksien lisäksi myös lajikkeiden viljelylaajuus vaikuttaa osaltaan listalle pääsyyn. 

Sekä Edvin, Einar että Elmeri ovat olleet siemenkaupassa muutaman vuoden. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta ne ovat nousseet nopeasti viljellyimpien monitahoisten ohralajikkeiden joukkoon.

Uusimmista Borealin lajikkeista myös mallasohraksi hyväksytyt Harbinger ja Fairytale ovat nykyisin Altian tärkkelysohralistalla.

Tuloksellista yhteistyötä

Teollisuuden kannalta raaka-aineen laadulla on olennainen merkitys, ja näin ollen myös käytettävien lajikkeiden laatuun kiinnitetään huomiota. Lajikkeiden jalostuksessa teollisuuden ja kasvinjalostuksen välillä käydäänkin jatkuvaa tiivistä vuoropuhelu viljaraaka-aineelle asetetuista tavoitteista.

Borealin ja Altian välinen yhteistyö tärkkelysohran osalta on jatkunut jo parikymmentä vuotta ja Borealin lajikkeet ovat menestyneet hyvin tärkkelysohratuotannossa. Viimeisimpien satovuosien aikana lajikkeidemme osuus Altian tärkkelysohran käytöstä on ollut n. 60 %. Kehitystyö jatkuu ja uusia tärkkelystuotantoon soveltuvia lajikkeita testataan koko ajan.

Tutustu ohralajikkeisiin.

Takaisin uutiskirjeen etusivulle.