Tulosta
 

Borealin uutiskirje

24.2.2012
*

Öljykasvisadolle kysyntää - Uusien lajikkeiden potentiaali kannattaa hyödyntää

rapsiÖljykasvit tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon monille tiloille. Sekä rypsin että rapsin uusien lajikkeiden parantunut sato- ja laatupotentiaali kannattaa nyt hyödyntää, sillä lajiketarjonta on kattava ja sadolle on varma kysyntä.

Laji- ja lajikevalintaa tehtäessä, oman tilan ja lohkojen sijainti sekä kasvukunto tulee ottaa huomioon. Rypsi sopii laajasti viljelyyn Suomessa ja nykyisin markkinoille tulleet hybridikevätrapsit ovat kasvuajaltaan aikaisia rapseja ja soveltuvat viljelyyn Etelä-Suomeen hyvin tuottaville lohkoille.

Lue lisää

*

Aikaiset kevätviljalajikkeet syysviljojen esikasviksi

ohraKevään viljelysuunnitelmia tehtäessä katseita kannattaa kohdistaa jo syksyyn ja ottaa syysviljat huomioon jo tässä vaiheessa. Esimerkiksi aikainen ohra sopii hyvin syysviljojen esikasviksi. Erityisesti ruisalan kasvuun on nyt mahdollisuuksia. Teollisuus on sitoutunut kotimaisen rukiin käyttöön ja tarjolla on erinomaisia populaatio- ja hybridilajikkeita, jotka parantavat osaltaan rukiin viljelyn kannattavuutta. Myös aikaisten kevätviljojen lajikevalikoima on laaja ja laadukas.

Lue lisää

*

Kasvilajikeluetteloon yhdeksän Borealin uutta lajiketta

Kasvilajikelautakunta hyväksyi tänä vuonna yhdeksän uutta Borealin lajiketta Suomen kasvilajikeluetteloon. Borealin uutuuslajikkeiden joukossa on muun muassa kaksi kauraa, kevätvehnä, hybridikevätrapsi, timotei ja kaksi hernettä.  Kaikkiaan luetteloon hyväksyttiin tänä vuonna 23 uutta lajiketta eri toimijoilta.

Lue lisää.

*

Uusia henkilöitä Borealilla

Borealin uutena jalostusjohtajana on aloittanut Merja Veteläinen, tuotantopäällikkönä Juho-Matti Hämäläinen ja kasvinjalostajana Hanna Haikka.

Lue lisää.