Tulosta
 

Borealin uutiskirje

24.9.2012
*

Oloihimme soveltuvien lajikkeiden merkitys korostui tänä kesänä

Kasvukausi on tänä vuonna edennyt hitaasti, eikä lämpösummaa ole kertynyt kuten parina edellisenä kesänä. Kulunut kesä osoitti viljelyolosuhteidemme haasteellisuuden. Vuosien ja alueiden välinen vaihtelu on suurta ja oloihimme soveltuvien lajikkeiden ja viljelymenetelmien merkitys korostuu. Boreal keskittyy jalostuksessaan oloihimme soveltuvien lajikkeiden kehittämiseen. Kotimaisen kasvintuotannon perustaksi jalostetut lajikkeemme tarjoavat vaihtoehtoja maan eri osiin sekä sadon erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Kasvuolojemme vaatima viljelyvarmuus on Borealin lajikkeille ominaista ja lajikkeemme ovatkin suomalaisten viljelijöiden suosiossa. Kuluneenakin kesänä lajikkeillamme viljeltiin suuri osa suomalaisista pelloista. Vilja-alasta lajikkeidemme osuus on noin 65 % ja nurmilla jopa 75 %.

Lue lisää.
*

Muutoksia ja nimityksiä Borealin organisaatiossa

Kesän aikana Borealin jalostusorganisaatio vahvistettiin kahdella uudella jalostajalla ja syyskuun alussa Borealin tuotanto yhdistettiin osaksi markkinointia.

Lue lisää.
*

Aikaisille lajikkeille kysyntää

Alkaneella siemenkaudella kysyntää odotetaan olevan erityisesti aikaisiin lajikkeisiin. Borealin valikoimissa aikaiset lajikkeet ovat hyvin edustettuina ja uutuuksiakin tälle kaudelle on tarjolla.

Lue lisää.
*

Pellonpiennarpäivät kiinnostivat

Boreal järjesti kesän aikana useita pellonpiennartapahtumia yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Ruisaiheiset tilaisuudet herättivät kiinnostusta laajasti ja päivien aikana saatiin runsaasti päivitettyä tietoa rukiin viljelystä.

Lue lisää.
*

Eurooppalaiset tutkijat Borealilla

Ryhmä eurooppalaisia maatalousalan tutkijoita tutustui suomalaiseen kasvinjalostukseen Borealilla.

Lue lisää
*

Tavataan syksyn messuilla!

Tervetuloa Borealin osastolle Jyväskylän KoneAgriaan 24.-27.10.!

Esillä ajankohtaiset uutuuslajikkeet ja paikalla tavattavissa myös kasvinjalostajiamme. Osastomme sijaitsee Farmitin yhteisosastolla A400.