Tulosta
 

Borealin uutiskirje

28.11.2012
*

Ajoissa viljelysuunnitelmien tekoon

vehnaPoikkeuksellisen kasvukauden jäljiltä laatusiemenelle on kysyntää ja pulaakin siemenestä on odotettavissa ainakin joidenkin lajien ja lajikkeiden kohdalla. Siemenkauppa onkin jo käynyt varsin vilkkaana.

Saadakseen ensi vuodeksi haluamansa lajikkeen sertifioitua siementä, kannattaa olla ajoissa liikkeellä viljelysuunnitelmien tekemisen ja siemenen ostojen kanssa. Viljalle kannattaa miettiä nyt myös vaihtoehtoja, esimerkiksi öljykasvit tarjoavat monipuolisuutta viljelykiertoon.

Lue lisää

*

Siementuotantoalat 2012

Borealin lajikkeiden siementuotantoalat olivat tänä vuonna edellisvuosien tapaan korkeita. Erityisesti kauran ja ohran lajikevalikoiman uudistuminen näkyi, kun lajikkeidemme siementuotantoalat kasvoivat näiden lajien kohdalla.

Kokonaisuutena viljojen siementuotanto lisääntyi Suomessa viime vuoteen verrattuna ja samoin lisääntyi Borealin viljalajikkeiden yhteenlaskettu ala. Nurmilajikkeilla vuosien välinen vaihtelu siementuotantoaloissa on melko pientä ja Borealin lajikkeiden osuus tärkeimpien nurmikasvien siementuotannosta hyvin vahva.

*

Lue Kasvussa-lehtemme ja vastaa kyselyyn

Borealin Kasvussa-lehden syksyn numero on ilmestynyt. Uusimmassa numerossa asiaa mm. laadukkaasta kylvösiemenestä, Borealin kansainvälisestä yhteistyöstä ja lajikkeiden taudinkestävyydestä. Lisäksi lehdessä on runsaasti tietoa uusista lajikkeistamme.

Myös lehden lukijakysely on avoinna 2.12. saakka. Vastaa ja voit voittaa rentouttavan kylpyläloman.

Lue lisää
   
*

Steinar-kaura voitti satokisan

Borealin Steinar-kaura osoitti viime kesän olosuhteissa erinomaisuutensa ja voitti Käytännön Maamies -lehden satokilpailun. Myös kisan kolmas sija saavutettiin Steinarilla.

Tänä vuonna kisassa päästiin kauralla varsin korkeisiin satoihin, sillä kasvukausi oli kauralla suosiollinen, kun kosteutta riitti.

Uudistunut kauran lajikevalikoima tarjoaa laajasti vaihtoehtoja eri kasvuaikaluokkiin.

Lue lisää
*

Kasvinjalostus- ja lajiketietoa neuvojille

ProAgria on aloittanut eri tuotannon alojen neuvojilleen suunnatun Huippuosaaja koulutuksen.
Tänä syksynä kasvi- ja nurmituotannon huippuosaajakoulutettavat saivat omissa koulutuksessaan ajankohtaista tietoa kasvinjalostuksesta ja uusista lajikkeista.

Lue lisää