Tulosta
 

Borealin uutiskirje

19.12.2012
*

Rauhallista Joulua!

Kiitämme lämpimästi viljelijöitä ja muita yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta kotimaista kasvinjalostusta kohtaan ja toivotamme

Rauhallista Joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2013!
*

Edvin, Einar ja Elmeri Altian sopimuslajikkeiksi

Kolme Borealin monitahoista ohraa on hyväksytty Altian tärkkelysohran sopimuslajikkeiksi. Edvin, Einar ja Elmeri ovat olleet Altialla ns. esilistalla ja niistä on jo muutaman vuoden ajan tehty tärkkelysohrasopimuksia. Nyt tämä ohrakolmikko on nostettu suositeltavien lajikkeiden listalle. 

Lue lisää.
*

Kasvussa-lehteä kehitetään

Teetimme Kasvussa-lehden lukijakyselyn syksyn aikana. Tulosten perusteella lehden sisältöä pidettiin hyödyllisenä, mielenkiintoisena, ajankohtaisena ja asiantuntevana. Myös lehden ilmeeseen vastaajat olivat tyytyväisiä, sitä pidettiin nykyaikaisena ja selkeänä.

Kun kysyttiin minkälaisista aiheista lukijat haluavat jatkossa lukea enemmän, esille nousi selkeästi lajiketieto, lajikkeiden vertailut sekä viljelijöiden käyttäjäkokemukset eri lajikkeista.

Lehteä kehitetään vuoden 2013 aikana lukijoiden toiveiden mukaan.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!
*

Borealin vuosi

Borealin lajikkeiden kysyntä oli kuluneenakin vuonna hyvä ja niiden viljelyalat nousivat korkeiksi. Myös uutuuslajikkeita tuotiin tänä vuonna markkinoille.

Viljelyolosuhteiden osalta kuluneen vuoden kesä oli monin paikoin haastava ja erityisesti lajikkeiden viljelyvarmuus nousi esille.

Viljelijöiden arvostus kotimaista kasvinjalostusta  kohtaan on korkealla, mikä näkyy paitsi lajikkeidemme suosiossa, myös viljelijäkyselymme tuloksissa. Vastaajat kokevat paikallisiin oloihin jalostettujen lajikkeiden merkityksen tärkeäksi.

Viljelijöiden ja satoa käyttävän teollisuuden tarpeet sekä pohjoisten olojemme asettamat vaatimukset ohjaavat vahvasti Borealin tuotekehitystyötä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää.