Tulosta
 

Borealin uutiskirje

12.9.2013
*

Koetoiminnan kuulumisia

Tänäkin vuonna Borealin jalostusmateriaalia on testattu kymmenillä tuhansilla koeruuduilla eri puolella Suomea. Parhaillaan on meneillään sadonkorjuun loppusuora.

Borealin noin 40 000 koeruutua päästiin keväällä kylvämään normaaliin aikaan toukokuun alusta alkaen. Kasvukausi on useimmilla koepaikoilla ollut suosiollinen. Joillakin alueilla tosin kuivuus on nopeuttanut tuleentumista ja kasvuaikaerot ovat jääneet melko vähäisiksi.

Lakoa vähän, tauteja vaihtelevasti

Tänä vuonna tyypillistä on ollut kasvustojen vähäinen lakoontuminen. Kokeita on ollut eri tyyppisillä mailla, joten lakohavaintojakin on pystytty tekemään ja jalostusmateriaalia valitsemaan sen perusteella.

Tautitilanne oli tänä vuonna ollut melko normaali. Alue- ja kasvupaikkakohtaisia eroja on kuitenkin ollut paljon. Eteläisessä Suomessa vehnän ruskearuostesaastunnat ovat olleet paikoin voimakkaita. Lisäksi multavilla mailla, jossa kasvustot ovat olleet reheviä, on ohralla esiintynyt härmää ja rengaslaikkua runsaastikin.

Syksyn suotuisien sadonkorjuusäiden ansiosta myös Borealin puinnit ovat edenneet hyvin ja parhaillaan on menossa sadonkorjuun loppusuora. 

Takaisin uutiskirjeen etusivulle