Tulosta
 

Borealin uutiskirje

8.5.2013
*

Borealin vuosikertomus 2012 julkaistu

Paikallisen kasvinjalostuksen merkitys pohjoisissa oloissamme on kiistaton. Vuosien ja alueiden välinen vaihtelu on suurta, mikä asettaa omat vaatimuksensa oloissamme harjoitettavalle kasvintuotannolle.

Boreal keskittyy jalostuksessaan oloihimme soveltuvien lajikkeiden kehittämiseen. Kotimaisen kasvintuotannon perustaksi jalostetut lajikkeemme tarjoavat vaihtoehtoja maan eri osiin sekä sadon erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lajikkeemme ovat suomalaisten viljelijöiden suosiossa. Viime kesänä lajikkeillamme viljeltiin suuri osa suomalaisista pelloista.

Jalostusohjelmissamme on mukana kaikki tärkeimmät Suomessa viljeltävät peltokasvilajit. Kattava lajivalikoima varmistaa oloihimme soveltuvien lajikkeiden jalostuksen ja markkinoille tulon tärkeimpien Suomessa viljeltävien lajien osalta. Vuonna 2012 jalostusohjelmissamme jatkoivat samat kasvilajit kuin edellisinäkin vuosina.

Paikallisella kasvinjalostuksella on myös tulevaisuudessa erittäin merkittävä rooli viljelyn haasteisiin vastaamisessa. Boreal on tulevaisuuteen tähtäävä tuotekehitysyritys. Tavoitteenamme on kehittää lajikkeita, jotka menestyvät myös tulevaisuuden muuttuvissa olosuhteissa.  Tulevaisuuden ja asiakkaidemme tarpeet sekä pohjoisten olojemme asettamat vaatimukset ohjaavatkin vahvasti Borealin tuotekehitystyötä nyt ja tulevaisuudessa.

Borealin vuosikertomus 2012
*

Koetoiminnan kiireinen kausi alkoi

Borealin kokeiden kylvöt alkoivat tänä keväänä normaaliin aikaan toukokuun alussa. Ensimmäisenä kylvettiin kauraa ja ohraa Inkoon Västankvarnissa.

Lue lisää.

*

Kesällä Farmaria ja muita tapahtumia

Boreal on tulevan kesän aikana mukana tärkeimmissä maatalousalan tapahtumissa ja näyttelyissä. Lisäksi järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa pellonpiennartilaisuuksia.

Lue lisää.