Tulosta
 

Borealin uutiskirje

20.12.2013
*

Rauhallista Joulua!

Kiitämme lämpimästi viljelijöitä ja muita yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta kotimaista kasvinjalostusta kohtaan ja toivotamme

Rauhallista Joulua ja satoisaa uutta vuotta 2014!

Lahjoitamme tänä vuonna joulutervehdyksemme Uusi lastensairaala 2017 –keräykseen.

*

Borealin vuosi 2013

Viljelijöiden ja satoa käyttävän teollisuuden tarpeet sekä pohjoisten olojemme asettamat vaatimukset ohjaavat vahvasti Borealin tuotekehitystyötä. Lajikkeidemme soveltuvuus paikallisiin oloihimme on kaikilla lajeilla jalostuksen lähtökohta.

Lajikkeillamme viljellään noin 2/3 suomalaisista pelloista ja kiinnostus kotimaisia lajikkeita kohtaan on vahvaa. Tänä vuonna erityisesti uusien aikaisten kevätviljalajikkeidemme viljelyalat nousivat korkeiksi.

Ensi vuonna vietämme Borealilla 20-vuotisjuhlaa ja samalla tulee kuluneeksi 110 vuotta suomalaisen kasvinjalostuksen käynnistymisestä.

Lue lisää.

*

Ohramme menestyvät myös maailmalla

Boreal on jo vuosien ajan hakenut kasvua viennistä, ja suomalaisille lajikkeille on kysyntää lähialueiden vientimarkkinoilla. Erityisen paljon kiinnostusta ovat herättäneet monitahoiset ohramme.

Lue lisää.

*

Löydä oikeat lajikkeet

Borealin www-sivuilla on lajiketietoa ja koetuloksia laajasti ja helposti käytettävässä muodossa. Sivullamme voit vertailla kaikkia markkinoilla olevia lajikkeita helposti keskenään. Lisäksi lajikehakukoneella voi etsiä omalle tilalle sopivat lajikkeet.

Lue lisää.

*

Tulossa keväällä: Runsaasti viljelijätilaisuuksia!

Boreal järjestää keväällä helmi-maaliskuun aikana useita viljelijätilaisuuksia yhteistyössä Bernerin ja Avenan kanssa.

Kevät on viljelysuunnitelmien teon aikaa. Haluamme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa jakaa tärkeää tietoa lajikevalinnasta, kasvinsuojelusta ja viljakaupasta viljelijöille suunnittelun tueksi.

Seuraa ilmoitteluamme ja Farmit-uutisia aiheesta ja tule mukaan oman alueesi tilaisuuteen.

Tilaisuuksien päivämäärät ja paikkakunnat www-sivuillamme. www.boreal.fi

*

Rypsillä ja rapsilla hyvään tulokseen

Öljykasvit ovat pärjänneet kannattavuusvertailussa pitkällä aikavälillä hyvin, vaikka markkinatilanteet ovat vaihdelleet.

Vaikka öljykasviala on viime aikoina kokenut haasteita, rypsi ja rapsi ovat edelleen hyviä vaihtoehtoja viljelyyn monestakin syystä.

Lue lisää.