Tulosta
  elokuu 2011
*

Maarit Loiskekoski motivoituu METSOsta

- Tässä työssä pääsee vaikuttamaan metsätalouden monimuotoisuuteen ja ympäristöasioihin. Se motivoi koska ne ovat tärkeitä asioita itselleni, sanoo MMM:n uusi *METSO-vastaava ympäristöylitarkastaja Maarit Loiskekoski.

Koulutukseltaan Loiskekoski on metsänhoitaja. Ennen ministeriöön siirtymistään hän työskenteli reilun vuoden ajan METSO-koordinaattorina METLAssa. Aiemmin hän on työskennellyt luonnonsuojeluohjelmien toteutuksen parissa Länsi-Suomen ympäristökeskuksessa. Ministeriössä toimenkuvaan sisältyy METSO-ohjelman hallinnointi ja koordinointi, **kemeran ympäristötukiasiat sekä metsätalouden vesiensuojeluasiat.

Uudessa työpaikassa on paljon vanhoja tuttuja vuosien varrelta.

- Minut on otettu hyvin vastaan ja jotkut kollegat ovat tuttuja niinkin kaukaa kuin Helsingin metsäministerikonferenssista vuonna 1993, jota olin mukana järjestämässä. Koska tulen talon ulkopuolelta, toivoisin, että saisin jotain uuttakin aikaiseksi. Toisaalta "iso laiva ei ehkä käänny niin helposti", hän sanoo.

Mitä kuuluu METSOlle?

- METSO on edennyt hyvin ja sen avulla on saatu paljon hyvää aikaiseksi, sanoo Loiskekoski. Eri toimijat ja sektorit ovat lähentyneet toisiaan ja esim. yhteistoimintaverkostojen ja valtakunnallisten luonnonhoitohankkeiden avulla kentällä on luotu täysin uusia käytäntöjä ja lisätty paikallista yhteistyötä.

Tällä hetkellä uutta on muun muassa Zonation-ohjelmisto, joka lähiaikoina otetaan laajemmin käyttöön apuvälineeksi METSOn toteutukseen. Sen toiminta perustuu paikkatietoihin ja se helpottaa tekemään oikeita valintoja, kun puntarissa ovat METSO-ohjelmaan soveltuvat kohteet. Samalla se edistää luonnontieteellisten tavoitteiden saavuttamista.

- Myös alueellisten metsäohjelmien päivitys on paraikaa käynnissä, Loiskekoski kertoo. Niissä täsmennetään ministeriöstä annettuja tavoitteita myös METSOn osalta.

Pihalintujen bongailua ja luonnossa liikkumista

Loiskekosken koti on Keski-Suomen Muuramessa, mutta työviikot hän asuu Hyvinkäällä. Hän on intohimoinen sienestäjä ja marjastaja ja harrastaa luonnossa liikkumista muutenkin. Kotipihalla Muuramessa on myös kiva bongailla pihalintuja.

www.metsonpolku.fi

Lisätietoja:
ympäristöylitarkastaja Maarit Loiskekoski, puh. 040 826 68 07


* METSO = Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma
** kemera = kestävän metsätalouden rahoituslaki


Teksti: Mikaela Carlsson
Kuva: Tommi Rintala

Kuvateksti: Maarit Loiskekoski Muuramen harjulla kesällä 2011


Paluu etusivulle