Tulosta
  23.03.2011

Ajankohtaista NYT!

Earth Hour sammuttaa valot 26. maaliskuuta kello 20.30–21.30

Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotempaus, jossa miljoonat ihmiset sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. Mukaan voi liittyä WWF:n sivuilla osoitteessa www.wwf.fi/earthhour

Seuraa rakennusten energiamääräysten julkistusta netissä

Vuonna 2012 voimaan tulevat uusien rakennusten energiamääräykset annetaan 30. maaliskuuta. Miten määräykset muuttavat rakentamista, mitä tulevaisuuden taloilta vaaditaan? Seuraa tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä keskiviikkona 30.3. kello 10 alkaen osoitteessa www.ymparisto.fi

Selvitys kansalaisten osallistumismahdollisuuksista ilmastotyöhön julkaistaan Tampereella 31.3.

Sitran uusi selvitys Ilmastonmuutos ja kansalaisosallistuminen kertoo, kuinka kunnissa voidaan lisätä ihmisten mahdollisuuksia tehdä ilmastotekoja ja osallistua ilmastonmuutoksen hillintää koskevaan päätöksentekoon. Selvitys ja sen keskeisimmät löydökset yhteen kokoava esite Kuntalaiset mukaan – kohti paikallista ilmastotyötä julkaistaan 31. maaliskuuta keskustelutilaisuudessa Tampereella.

Lisätietoa osoitteessa www.sitra.fi/fi/Ajankohtaista/Tapahtumat/Ilmankos-esite.htm

Ilmasto pelissä Vantaalla ja Espoossa – mukana ilmastoasiantuntijoita ja kansanedustajaehdokkaita

Mitä kansanedustajaehdokkaat ajattelevat ilmastolaista? Mitä tehdään liikenteen päästöille ja asumisen energiatehokkuudelle? Miltä näyttää tulevaisuuden yhdyskuntarakenne?

Näihin ja muihin kysymyksiin kuullaan vastauksia huhtikuussa ilmastoaiheisissa keskustelu- sekä pelitapahtumissa, jossa espoolaiset ja vantaalaiset pääsevät kuulemaan kansanedustajaehdokkaiden kantoja ilmastonmuutoksesta ja sen hillitsemisestä.

Keskustelujen alustajina toimivat Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestalo ja Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Ari Nissinen. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdokkaille ja asiantuntijavieraille sekä kertoa oma kantansa yleisöäänestyksissä. Keskustelun jälkeen voi pelata ympäristöaiheisiksi muokattuja lautapelejä – ja haastaa peliin vaikkapa oman ehdokkaan tai ministerin.

Ilmasto pelissä Espoossa Sellon kirjastossa (os. Leppävaarankatu 9)
tiistaina 5.4. kello 15.30–17.30

Ilmasto pelissä Vantaalla kauppakeskus Jumbossa (os. Vantaanportinkatu 3)
keskiviikkona 6.4. kello 15.30–17.30

Ilmasto pelissä -tapahtumien järjestämisessä mukana ovat Valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos, Ilmastoinfo, Espoon kaupunki ja Vantaan kaupunki.

Uusia ohjeistuksia ekoautoiluun

Millaisia vaikutuksia autovalinnallani on ympäristölle? Tähän saa vastauksen Liikenteen turvallisuusviraston Trafin Ekoautoilu-sivustolta. Sieltä löytyy kattava ohjeistus kaikille auton hankintaa harkitseville. Sivuilta löytyy myös kustannuslaskuri ja kyselytyökalu valintaa ohjaamaan. Tavoitteena on, että Suomen teille hankittaisiin mahdollisimman vähäpäätöisiä ja turvallisia ajoneuvoja.

Trafin Ekoautoilu-sivusto löytyy osoitteesta www.trafi.fi/ekoautoilu

10:10 rantautui Suomeen

Pienennä hiilijalanjälkeäsi 10 prosenttia vuodessa. Tähän ideaan perustuu eri puolilla maailmaa nähty 10:10-kampanja, joka käynnistyi maaliskuun alussa myös Suomessa. Kampanjan tavoitteena on haastaa niin yksittäiset ihmiset, yritykset kuin muutkin tahot pienentämään hiilijalanjälkeään arkisilla käytännön ratkaisuilla.

Lisätietoa osoitteessa http://1010finland.fi