Tulosta Tulosta
 

Ajankohtaista NYT!

Heurekassa tutustutaan ilmastonmuutokseen saappaat jalassa

Heurekan Klima X on näyttely ilmastonmuutoksesta ja elämästä lämpenevässä maailmassa. Näyttelykokemus alkaa vaihtamalla Klima X -saappaat jalkaan ja kahlaamalla näyttelyyn, jonka ovat vallanneet sulava jää ja vesi. Klima X nostaa uudella, moniaistisella tavalla esiin ilmastonmuutoksen syyt ja seuraukset sekä sen, miten ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja miten sen väistämättömiin vaikutuksiin voidaan sopeutua. Näyttely on esillä Heurekassa 18.2.2012–27.1.2013 eli lähes vuoden. Ilmatieteen laitos oli mukana suunnittelemassa tiedekeskus Heurekassa avautuneen Klima X -näyttelyn sisältöä.
Lisätietoja: http://www.heureka.fi/portal/suomi/nayttelyt/klimax/

Kuntien ilmastoteot esiin!

Tampereella järjestetään 3.–4. toukokuuta kuntien ilmastokonferenssi. Konferenssin teemana ovat ilmastoteot, joita tarkastellaan mm. kuntatalouden, liikenneratkaisujen ja energiatuotannon näkökulmasta. Kuuden suurimman kaupungin johtajien paneelissa kuullaan, miten heidän kaupunkinsa yhdistävät sekä ilmaston muutoksen hillinnän että talouden ja elinkeinokehityksen. Tapahtuma on maksullinen.
Lisätietoja: http://www.fcg.fi/fin/koulutus/?tabid=225&id=4124%E2%80%8B

Ilmastonmuutos Espoon Kaupunginteatterin näytelmän aiheena

Espoon Kaupunginteatterin uusi näytelmä Sarasvatin hiekkaa käsittelee ilmastonmuutosta. Näytelmä perustuu Risto Isomäen samannimiseen romaaniin. Suomen ympäristökeskus laski Espoon Kaupunginteatterin pyynnöstä arvion näytelmän kasvihuonekaasupäästöistä ja sai tulokseksi noin 3 300 kiloa esitystä kohti. Teatteri halusi selvittää päästöt mahdollista kompensointia varten näytelmän teemaan sopien.
Lisätietoja: http://www.espoonteatteri.fi/?page=557

Energiasta kestävyyteen

Sitra käynnisti viisivuotisen Energiaohjelman 2008. Mitä kaikkea ohjelma on saanut aikaan? Se selviää Energiaohjelman päätösseminaarissa keskiviikkona 7. kesäkuuta Finlandia-talolla. Tarjolla on muun muassa katsaus rakennusten energiatehokkuuteen Euroopassa, rakennusten energiavaatimusten RoadMap, syventävää näkemystä arkielämän kestävyyteen ja yhteisöjen kannustamiseen kestäviin elämäntapoihin sekä siitä, millaista on päästötavoitteita toteuttava kaavoitus. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.sitra.fi/tapahtumat/2012/energiaohjelman-paatosseminaari

Maaseudulle uutta taloutta luomaan

Kaustisilla järjestetään 5.–7. kesäkuuta Peloton Innovation Camp. Leirille haetaan radikaaleja innovaatioita ja tekijöitä, jotka muuttavat tapaamme elää, asua, syödä, liikkua ja käyttää luonnonvaroja. Mukaan innovaatioleirille valitaan 50 motivoituneinta tekijää ja kuusi lupaavinta ideaa. Leirillä tutustut toisiin innostuneisiin, opit tiukoilta asiantuntijoilta ja näet, miten yhdessä kasvatatte ideoista tuotteita ja palveluita tulevaisuuden hyvään, fiksuun elämään. Hae 15.4. mennessä ja tutustu myös aiempien leirien tuotoksiin. Voit hakea joko omalla ideallasi tai tiimiläiseksi kehittämään ideoita eteenpäin. Leiri on yhdessä tekemisen festivaali, jonka jälkeen elämä ei palaa ennalleen. Leiri on osallistujille maksuton.
Lisätietoa ja hakuohjeet: www.peloton.me

Nordic Adaptation Conference, Helsinki 29.-31.8.
      
Ovatko yhteiskunnat valmistautuneita ilmastonmuutokseen? Tätä kysytään pohjoismaisessa ilmastonmuutossopeutumisen konferenssissa, joka järjestetään Helsingissä 29.–31.8.2012. Konferenssi on avoin ilmastonmuutokseen liittyvistä vaikutuksista, haavoittuvuudesta ja sopeutumisesta kiinnostuneille toimijoille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://www.nordicadaptation2012.net/