Tulosta Kerro kaverille 0 0
  2.4.2012


 
  EEMontti: lähtölaukaus 500.000 pientalon korjaukselle

EEMontti-kilpailu oli kova koulu energiaremontteja tarjoaville yrityksille. Asiakkaiden miellyttäminen vaati karsimaan kermat pois tarjouksista ja keskittymään vain oleelliseen. Tarkkaan harkitut toteutusratkaisut toimivat malliesimerkkeinä puolen miljoonan suorasähkölämmitteisen pientalon energiaremontille. (Sitra)

 
  Uudisrakentamisen uudet energiamääräykset voimaan kesällä

Rakentamisen energiatehokkuudessa harpataan askel eteenpäin, kun noin vuosi sitten asetetut uudisrakentamisen energiamääräykset astuvat voimaan heinäkuun alusta alkaen. Muutos parantaa rakennusten energiatehokkuutta keskimäärin 20 prosentilla. (YM) 
  Ekopaasto kannustaa pudottamaan ilmastopainoa

Suomalaisia kannustetaan muuttamaan omia elämäntapoja ilmastoystävällisiksi. Ekopaastoa vietetään perinteisenä luterilaisena paastonaikana tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen. (SYKE)

 
  Sään ääri-ilmiöt yleistyvät

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen on pitkälti sopeutumista vesiolojen muutoksiin. (MMM) 
  Suomen kehitysyhteistyön ilmastokestävyys etukäteissyyniin

Ilmastonmuutos uhkaa tehdä tyhjäksi kehitysyhteistyön saavutukset. Jatkossa kaikessa Suomen rahoittamassa kehitysyhteistyössä arvioidaan etukäteen hankkeiden ilmastovaikutukset. (UM)

 
  Tiekuljetusalan päästötavoitteisiin monta polkua

Raskaanliikenteen tiekuljetusten päästötavoitteiden saavuttaminen on mahdollista ja tavoitteisiin johtaa monta polkua. (LVM)


 
  Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Kulmala on valmis vastaamaan odotuksiin

Ilmastopaneeli valmistautuu tarttumaan ensimmäiseen selvitystyöhön puheenjohtajansa professori Markku Kulmalan johdolla. (YM)

 
  Ainutlaatuinen aikasarja pinta-albedosta

Ilmatieteen laitos on kehittänyt ainutlaatuisen pinta-albedotuotteen. Vastaavaa maapallon lämpötaloudesta kertovaa aikasarjaa ei ole aikaisemmin ollut olemassa. (IL)
 
Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sitä julkaisevat ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen ympäristökeskus (SYKE), työ- ja elinkeinoministeriö, Ilmatieteen laitos, ulkoasiainministeriö, valtioneuvoston kanslia, Sitra ja Suomen Akatemia. Lisätiedot: Ympäristöministeriö, Kasarmikatu 25, 00023 Valtioneuvosto. Tilaa/Peruuta uutiskirje tai lähetä palautetta. Lue Klimaatin aikaisempia numeroita