Tulosta Kerro kaverille 0 0
  19.12.2012


 
  Oma energiantuotanto kiehtoo ihmisiä

Haluaisitko sinä tuottaa energiaa? Sitran teettämän kyselyn mukaan monet haluaisivat, mutta siitä ei ole tehty Suomessa helppoa. Vielä. Luotettavaa tietoa pitäisi saada jakoon, laitteet pitäisi saada valmiiksi asennettuna kotiin ja käyttöön, eikä sähköverkkoon liittymisen pitäisi olla mikään lomakkeentäyttämisen maraton. (Sitra)


 
  Evästystä maakuntien ilmastopolitiikalle sekä hiilijalanjälki- ja päästölaskentojen kehittämiselle kahdessa uudessa ilmastoraportissa

Kartoitus maakunnallisista ilmastostrategioista kertoo, että ilmastotyö on edennyt hyvin, vaikka toimeenpanossa riittääkin haasteita. Toinen juuri julkistettu raportti suosittaa, että hiilijalanjälki- ja päästölaskentojen vertailukelpoisuutta ja käytettävyyttä olisi kehitettävä. (YM)


 
  Dohassa päätös sukupuolisen tasa-arvon toteuttamisesta ilmastoneuvotteluissa

Dohan ilmastokokouksessa päätettiin naisten osallistumisen vahvistamisesta ilmastoneuvotteluissa. Päätös on tärkeä poliittinen signaali naisten määrän nostamisesta sopimus- ja neuvotteluelimissä. (UM)

 
  Pohjoismaat keskiössä Dohan ilmastoneuvotteluissa

Pohjoismaat ovat olleet perinteisesti ilmastonmuutoksen torjunnan etulinjassa ja sitoutuneet vahvasti kansainväliseen ilmastoyhteistyöhön. Näin oli myös 8. joulukuuta päättyneessä Dohan ilmastokokouksessa. (YM) 
  Ilmastonmuutoksesta johtuvat kustannukset kasvavat Euroopassa

Euroopan viime vuosien äärimmäiset sääilmiöt ovat aiheuttaneet yhä suurempia kustannuksia. Vaikka näyttöä tarvitaan lisää selvittämään, missä määrin ilmastonmuutos on vaikuttanut näihin ilmiöihin, on ihmisen toiminnan lisääntyminen vaaralle alttiilla alueilla ollut keskeinen tekijä kustannusten kasvuun. Näin todetaan Euroopan ympäristöviraston EEA:n tuoreimmassa raportissa, jonka tekemisessä SYKE oli mukana. (SYKE)

 
  Vuosi 2012 kaikkien aikojen yhdeksänneksi lämpimin

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n julkaisemien alustavien tietojen mukaan vuosi 2012 on ollut maailmanlaajuisesti mittaushistorian yhdeksänneksi lämpimin. Myös kasvihuonekaasupitoisuudet jatkavat nousuaan. (Ilmatieteen laitos)
 
Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sitä julkaisevat ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen ympäristökeskus (SYKE), työ- ja elinkeinoministeriö, Ilmatieteen laitos, ulkoasiainministeriö, valtioneuvoston kanslia, Sitra ja Suomen Akatemia. Lisätiedot: Ympäristöministeriö, Kasarmikatu 25, 00023 Valtioneuvosto. Tilaa/Peruuta uutiskirje tai lähetä palautetta. Lue Klimaatin aikaisempia numeroita