maaliskuu 2008

01/08

Pääkirjoitus

EU:n maaseuturahoitus 2013 jälkeen?

Tuskin on kauden ohjelmien toteutus saatu liikkeelle kun jo seuraava on piirustuslaudalla. Mitä tapahtuu maaseuturahoitukselle vuoden 2013 jälkeen? Kansallistetaanko rahoitusta vai kasvatetaanko EU:n osallistumista?


Lue lisää

Miten ympäristötuki vaikuttaa?

Kuluvana keväänä ollaan käynnistämässä kolme hanketta, joiden avulla arvioidaan ja kehitetään maatalouden ympäristötukea.

Lue lisää

Maaseutuvirasto tähtää hallittuun alueellistamiseen Seinäjoelle

Maaseutuviraston toiminnot siirtyvät Helsingistä Seinäjoelle vuosina 2008–2011. Mavi on laatinut tätä koskevan alueellistamissuunnitelman, jonka tarkoituksena on taata hallittu ja viraston toiminnot turvaava siirtyminen. Suunnitelma sisältää arvion alueellistamisajanjaksolle ajoittuvista kustannuksista, alueellistamisessa noudatettavat periaatteet, osastoja ja toimintoja koskevat järjestelyt ja vaikutukset henkilöstöön.

Lue lisää

Koheesio- ja kilpailukykyohjelma KOKOaa aluekehittäjiä yhteen

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee ohjelmaa, jonka avulla halutaan saada kaikkien alueiden kilpailukyky, osaaminen ja potentiaali entistä paremmin käyttöön. Näin nyt jo hyvästä kansallisesta kilpailukyvystä tulee entistä parempi. Ohjelma on työstövaiheessa ristitty koheesio- ja kilpailukykyohjelmaksi (KOKO).

Lue lisää

Fiksumpaa asumista

YTR:n Maaseutuasumisen teemaryhmä järjesti Asuinmaaseutu 2008 -seminaarin Helsingissä 5.3. "Asu fiksusti – ajattele ympäristöäsi" -nimisessä tilaisuudessa pohdittiin, kuinka voimme asua ympäristöä ajatellen.

Lue lisää

Verkostoitumisen pohjoinen ulottuvuus

Maaseutuverkostoyksikkö järjesti 19. helmikuuta Seinäjoella toimintaryhmien kansainvälistymispäivän.

Lue lisää

Suomen Leader-ryhmät saivat seuraa

Suomi valitsi 21.8.2007 Euroopan ensimmäisenä maana Leader-ryhmät ohjelmakaudelle 2007-2013. Hopeaa kilpailussa sai Luxemburg valitsemalla joulukuussa viisi Leader-ryhmää. Maaliskuun 2008 loppuun mennessä yhteensä kolmesataa ryhmää on liittynyt uuden kauden Leader-joukkueeseen. Suomessa ryhmiä on 55.Lue lisää

Yritystukien ja toimintaryhmien toimintarahan maksatuksia liikkeelle

Maaseutuvirasto ottaa käyttöön erityismenettelyn yritystukien ja toimintaryhmien toimintarahan maksatukseen. Maksatusten erityismenettely on TE-keskusten käytettävissä huhti–toukokuusta alkaen 15.8.2008 asti.


Lue lisääVastaavat päätoimittajat ylitarkastaja Sirpa Karjalainen ja pääsihteeri Eero Uusitalo.

© Maa- ja metsätalousministeriö, PL 30, 00023 VALTIONEUVOSTO, puh. (09) 16001 www.mmm.fi
Maaseutuvirasto, PL 256, 00101 HELSINKI, puh. 020 772 007 www.mavi.fi
Toimitus: Katja Huumo, etunimi.sukunimi@mmm.fi
Liity jakeluun