Tulosta på svenska
 

Lokakuu 2010

5/10 2010

Pääkirjoitus

*

Nyt on sadonkorjuun ja suunnittelun aika

Maaseutuohjelma on nyt puolivälissä. Kuinka se on toteutunut ja kuinka tästä tulisi jatkaa kohti tulevaisuuden tavoitteita? Sirpa Karjalainen pohtii näitä kysymyksiä pääkirjoituksessaan ja haastaa lukijan osallistumaan suunnittelutyöhön. 
Lue lisää

Tutkimus- ja kehittäminen

*

Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu

"Maaseutu on vuonna 2020 luovien vastakohtaisuuksien tila. Se on kulttuurisesti monimuotoinen, moniarvoinen, aktiivinen ja elävä." Näin kuuluu ote maaseudun kulttuuriohjelman 2010-2014 visiosta vuodelle 2020.
Lue lisää

YMPÄRISTÖ 2010

*

Koulut toivottavat ympäristöradan tervetulleeksi

Koulut ovat innostuneet syksyllä käynnistyneestä Ympäristörata-koulukampanjasta. Koulut suunnittelevat yhteisiä teemapäiviä ja opettajat kiittelevät hauskasta ja mielenkiintoisesta opetusmateriaalista. Olisiko tässä ainesta jokavuotiseen opetussuunnitelmaan? 
Lue lisää

Hanke esittelyssä

*

TEHO-hankkeen loppukiri

Kolmivuotinen TEHO-hanke on loppusuoralla. Nyt hankkeessa keskitytään tilojen vesiensuojeluun liittyviin kehittämistoimenpiteisiin sekä etsitään sopivia valuma-alueen kosteikkoja. Niiden perustaminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa.
Lue lisää

Maaseudun parhaat 2010

*

YTR nostaa kissan neuvottelupöydälle

Kuluvan vuoden keväällä YTR kutsui eduskuntapuolueet neuvottelupöytään. Neuvottelukierros jatkuu loppuvuodesta ja koko ensi vuosi neuvotellaan Maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2009–2013 toimenpiteiden toteuttajien kanssa. Asiat eivät ole helppoja ja kokonaisohjelman toteuttamisessa onkin välttämätöntä pitää ensimmäisenä mielessä ohjelman nimi ja tavoite: hyvinvoiva maaseutu.
Lue lisää

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

Ideahyrrä pyörimään

Maamerkit-ohjelmalla on  uusi  http://ideahyrra.com/ -työpajasivusto, jonka tarkoitus on nostaa esiin onnistuneita innovaatioesimerkkejä. Työpajassa ideoidaan parannuksia ja uudenlaisia toimintatapoja, jotka  takaisivat erityisesti maaseudun toimijoille paremman pääsyn innovaatiojärjestelmän piiriin.
Lue lisää