Tulosta på svenska
 

Maaliskuu 2010

1/4 2010

Pääkirjoitus

*

Maaseutu kehittyy luonnonvarat keskiössä, mutta mitä tapahtuu aluepolitiikalle?

Sirpa Karjalainen korostaa pääkirjoituksessaan panostusta vihreään kasvuun. Luonnonvarojen arvo kasvaa olemmeko hereillä? Entä minkälaisin linjauksin uusi komissaari lähtee alueiden kehittämiseen?
Lue lisää

Tutkimus- ja kehittäminen

*

Valtakunnalliset hankkeet - ajan hermolla vai sivuraiteella?

Maa- ja metsätalousministeriön valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankevarojen hakuun saapui hieman vähemmän hakemuksia kuin vuonna 2009. Uusia avauksia elinkeinotoimintaan oli nähtävissä vähän, mutta palveluiden ja Leaderin saralla tapahtuu. Lue lisää

YMPÄRISTÖ 2010

*

Ympäristönsuojelu tuo maaseudun kehittäjät yhteistyöhön

Ympäristö on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman erityisteemana tänä vuonna. Vuoden aikana levitetään tietoa tehdystä työstä ja kerrotaan jatkuvasti kasvavasta uusien mahdollisuuksien työkaluvarastosta. Teema haluaa koota yhteen viljelijät, muut maaseudun toimijat, tutkijat ja viime kädessä kaikki kuluttajat.

Lue lisää

Hanke esittelyssä

*

Luonnon monimuotoisuuskohteen hoito vaatii työtä mutta palkitsee

Metsäkauriit, valkohäntäpeurat, fasaanit, peltopyyt ja vesilinnut viihtyvät Laitialan kartanon mailla Hollolassa. Ei ihmekään, sillä Metsästäjäin Keskusjärjestön Laitialan toimintakeskus hoitaa huolella tilan mailla olevia luonnon monimuotoisuuskohteita. Hoito vaatii työtä, mutta lopulta kyse on pienistä jutuista. Runsas riistakanta säilyy eläinten elinympäristöä hoitamalla ja metsästäjätkin hyötyvät. Lue lisää

Maaseudun parhaat 2010

*

Etsitään maaseudun parhaita käytäntöjä

Maaseutuverkosto etsii vuonna 2010 maaseudun parhaita käytäntöjä ja on julkaissut maaseudun toimijoille vuoden 2010 Parhaat käytännöt -kilpailun. Kilpailun voittajat julkistetaan lokakuun 7. päivänä Helsingissä, Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävässä Maaseutugaala 2010 -tilaisuudessa.

Lue lisää

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

Maaseutu tarvitsee maahanmuuttajia

Suomeen tulevista maahanmuuttajista valtaosa jää suurempiin kaupunkeihin. Jatkossa kasvava osa päätyy maaseudulle. Asuinpaikalla on kuitenkin yllättävän vähän merkitystä maahanmuuttajan kotoutumiseen, sillä suurempaan rooliin nousevat sekä paikallisen väestön aktiivisuus että maahanmuuttajan työllistyminen.
Lue lisää

Tapahtumia

*

Verkostotapaaminen kokoaa maaseudun kehittäjät

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän verkostotapaaminen 22.–23.4. Tampereella. Älä jää joukosta!
Lue lisää

Julkaisuja

*

Vaihtoehtoja pellon käyttöön -opas ilmestynyt

Viljelijä on usein valintojen edessä. Muun muassa pellon käytölle on useita vaihtoehtoja, joista sadontuotanto on edelleen tärkein. Maaseutuverkoston tuore opas käsittelee pellon käytön vaihtoehtoja.
Lue lisää