Tulosta på svenska
 

Maaliskuu 2011

1/3 2011

Pääkirjoitus

*

Onko EU:n maaseutupolitiikkaa vuoden 2013 jälkeen?

Maaseudun kehittämisohjelma on nyt juuri hyvässä vauhdissa. Yritykset ja maatilat uskaltavat investoida ja kehittämishankkeita haetaan vilkkaasti. Mutta kuinka on seuraavalla ohjelmakaudella? Maaseudun kehittämisen, eli II pilarin osalta tiedonanto oli äärimmäisen niukkasanainen kommentoi Sirpa Karjalainen pääkirjoituksessaan.

Lue lisää

Tutkimus- ja kehittäminen

*

MMM mukana Yrityssuomi.fi-verkkopalvelun kehittämisessä

 Tänä keväänä otetaan käyttöön merkittävästi uudistettu Yrityssuomi.fi -verkkopalvelu. Jatkossa yritys löytää palvelusta tarpeitaan vastaavat tiedot ja kehityskaarensa mukaiset palvelut entistä helpommin.


Lue lisää

Maaseutu - Tilaa elämälle!

*

Maalle meidän landelle

Maaseudun elämänlaatu koostuu viihtyisästä elinympäristöstä, toimivista palveluista ja monipuolisista elinkeinomahdollisuuksista. Näiden kehittämiseen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007–2013 tarjoaa mahdollisuuksia. Teemavuoden aikana kannustetaan uutta sukupolvea mukaan kylätoimintaan ja paikallisiin toimintaryhmiin sekä hyödyntämään ohjelmasta rahoitettavia yritys- ja hanketukia. Teemavuoden viestiä vie eteenpäin muun muassa kesällä Suomea kiertävä Landepaku.

Lue lisää

LEADER

*

EU-tason yhteistyöllä vahvistetaan Leader-toimintaa

 Leaderin alhaalta ylös -periaatteen toteutumista estävät useat toimeenpanon käytännöt. Suomessakin Leaderin hallinto- ja toimeenpanomalli kaipaa kehittämistä, erityisesti ryhmän ja viranomaisen työnjaon suhteen. Hallintomallien analysointiin perustettiin kolme fokusryhmää ja tulokset saatiin juuri oikeaan aikaan.

Lue lisää

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

Verkosto- ja hankeseminaari huhtikuussa Hämeenlinnassa

Valtakunnalliset maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeet kokoontuvat 14.–15.4.2011 Hämeenlinnan verkatehtaalle YTR:n ja Maaseutuverkoston yhteiseen verkosto- ja hankeseminaariin. Tilaisuudessa luodaan yhteistyötä YTR:n rahoittamien hankkeiden ja Maaseuturahaston valtakunnallisten hankkeiden välille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki maaseudun kehittäjät ja maaseutututkijat. Lisätietoa löytyy maaliskuussa maaseutupolitiikka.fi-sivustolta ja maaseutu.fi-tapahtumakalenterista.

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

123 miljoonaa tuntia, vapaaehtoisesti

Vapaaehtoistyö on tärkeää. Arvioiden mukaan Suomessa vapaaehtoistyötä tehdään 123 miljoona tuntia 655 000 henkilön voimin 130 000 yhdistyksessä. Vapaaehtoistyöllä on merkittävä osuus kaikesta tehtävästä työstä. Niinpä vuosi 2011 on Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuosi.

Lue lisää