Tulosta på svenska
 

Kesäkuu 2011

1/6 2011

Pääkirjoitus

*

Kampanja voimistuttaa kyliä ja kuntaa

"Kunnat häipyvät, kylät jäävät." Aforismi on puoliksi totta: kunnat ovat murroksessa, kylät helisemässä ja seurakunnat pakkomuutoksessa. Monet kokevat muutokset hämmentävinä, jopa pelottavina. Samaan aikaan Euroopan unioni on heräämässä paikallisen kehittämistyön arvoon. Miten siis saada muutokset vahvistamaan paikallisten elinvoimaa ja sen hyväksi tehtävää työtä?.

Lue lisää

Tutkimus- ja kehittäminen

*

Mitä suomalaiset tekevät vapaa-ajalla? Lähtevät maalle!

Mökkeily valloittaa pinta-alaa maaseudulla. Suomalaisen maaseudun asuttu pinta-ala on kasvanut jopa 10% viimeisen parin vuosikymmenen aikana, paljastaa tuore koko maaseudun kattava läpileikkaus: Maaseutukatsaus 2011.


Lue lisää

Maaseutu - Tilaa elämälle!

*

Kesällä kisaillaan ja huristellaan pitkin Suomea!

Kesäisessä Suomessa tapahtuu! Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kesäauto Landepaku starttaa kiertueelleen toukokuun alussa ja elokuun lopussa kilpaillaan jännittävässä AMAZE ME LEADER:ssä. Osallistu tai seuraa tapahtumia Facebookissa!

Lue lisää

Sitran barometri

*

Sitran barometri selvitti suomalaisten suhdetta maaseutuun

Sitran Maamerkit-ohjelma on selvittänyt suomalaisten maaseutusuhdetta MTT:n taloustutkimuksen laatimalla ja Taloustutkimus Oy:n toteuttamalla barometrillä. Kyselyyn vastasi helmikuussa 2011 runsaat 1 600 suomalaista. Ensimmäinen Maamerkit-barometri toteutettiin syksyllä 2009.

Kuvassa tyylikäs hidastaja Tarja Rantanen. Kuva: Aki Roukala.

Lue lisää

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

Mitä kuuluu valtakunnallisille hankkeille? Entä tulevalle ohjelmakaudelle?

Maaseudun kehittämistä käsiteltiin useassa foorumissa kevään aikana. Valtakunnallisia hankkeita esiteltiin verkosto- ja hankeseminaarissa Hämeenlinnassa ja tulevaa ohjelmakautta Neuvottelupäivillä Tamperella.

Lue lisää

Ajankohtaisia ilmiöitä

*

Riihikahvila Kardemumma on vuoden 4H-Yritys

Nuoret Toivakasta voittivat Vuoden 2010 4H-Yritys -palkinnon perustamallaan kahvilayrityksellä, Kardemummalla. Nuoret oppivat kesäkahvilan pitämisessä paljon ja myös nauttivat työstään.

Lue lisää