Tulosta på svenska
 

Lokakuu 2011

14/10 2011

Pääkirjoitus

*

Linjaukset uudelle ohjelmakaudelle

MMM/Mavi_LietsoMaaseuturahaston tulevalla
ohjelmakaudella painottuvat viljelijöiden yhteistyö, ympäristöosaaminen ja elintarvikkeiden lähiketjujen kehittäminen. Maatalouden innovaatioita tuetaan voimakkaasti. Sirpa Karjalaisen pääkirjoitus avaa komission linjauksia tulevalle ohjelmakaudelle maaseutunäkökulmasta.
Lue lisää

Ajankohtaista

*

Hallitusohjelma maaseutupoliittisesti

Yksityiskohtainen hallitusohjelma sisältää myönteisiä lausumia maaseudun kannalta. Budjettileikkaukset ja valtiontalouden tilanne voivat kuitenkin viedä niiltä pohjan. Eero Uusitalo summaa hallitusohjelman mahdollisuuksia ja puutteita maaseutupolitiikan kannalta.
Lue lisää

MMM/Mavi_Lietso

Kehittämisen tuloksia

*

Hanke- ja yritystuet arvioitavina

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman jatkuvan arvioinnin suorittaa viiden organisaation konsortio, jota johtaa Suomen Aluetutkimus FAR. Uusimmassa vuosiraportissaan se keskittyy hanke- ja yritystukien toimeenpanoon ja tuloksiin.
Lue lisää

Palkintoja

*

Vuoden kylä ja vuoden kylämyönteisin kunta

MMM/Mavi_LietsoSyksyllä on jaettu tunnustuksia kuntien ja kylien parhaimmistolle. Vuoden Kylä -tittelin saaneita Teijon alueen kyliä sekä vuoden kylämyönteisintä kuntaa Ilomantsia yhdistää panostus paikalliseen toimintaan.
Lue lisää

Vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011

*

Löydä oma tapasi olla vapaaehtoinen

Vapaaehtoistoiminnan vuosi nostaa esiin vapaaehtoistoimijat ympäri Euroopan. Tuntitili-kampanja haastaa suomalaiset antamaan aikaa vapaaehtoistoimintaan.
Lue lisää

Seminaarikuulumisia

*

Uudistuvat elinkeinot harvaan asutulla maaseudulla

Harvaan asuttu maaseutu tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisella elinkeinotoiminnalle nyt ja tulevaisuudessa. Täytyy vain tarttua mahdollisuuksiin, uskoa itseensä ja verkostoitua eri toimijoiden kanssa. 
Lue lisää