Tulosta suomeksi
 

Oktober 2011

14/10 2011

Ledaren

*

Den nya programperiodens riktlinjer

MMM/Mavi_LietsoUnder Europeiska jordbruksfondens för landsbygdsutveckling (EJFLU) kommande programperiod kommer fokusen att ligga på samarbete mellan jordbrukare, miljökompetens och utveckling av närkedjorna för livsmedel. Innovationer får starkt stöd. Sirpa Karjalainens ledare öppnar kommissionens förslag till förordningar som gäller den nya perioden.
Läs mer

Aktuella frågor

*

Regeringsprogrammet ur den landsbygdspolitiska synvinkeln

Ur landsbygdsperspektivet är regeringsprogrammet positivt. Nedskärningarna i budgeten och läget med statsfinanserna kan dock underminera detta.
Läs mer
MMM/Mavi_Lietso

Utvecklingsarbetets resultat

*

Utvärdering av projekt- och företagsstöd

Utvärderingen av programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland utförs av ett konsortium bestående av fem organisationer under ledning av Suomen Aluetutkimus FAR. Den färskaste årsrapporten fokuserar på processerna kring projekt- och företagsstöd och stödeffekterna.
Läs mer

Aktuella frågor

*

Årets by och byavänligaste kommun

MMM/Mavi_LietsoDe bästa bland byarna och kommunerna har tilldelats erkännande. Byarna i Tyköområdet som tilldelades titeln Årets by och årets byavänligaste kommun Ilomants har något gemensamt: de satsar på lokal verksamhet.
Läs mer

Frivilligarbetets år 2011

*

Frivilligarbeta på ditt eget sätt

År 2011 ska frivilligarbetarna uppmärksammas runt om i Europa. Kampanjen Tuntitili uppmuntrar finländare att ge av sin tid för frivilligarbete.
Läs mer

Seminarienyheter

*

Näringarna på glesbygden

Glesbygden ger möjligheter till många olika näringsverksamheter såväl i dag som i framtiden. Man måste bara gripa chansen, tro på sig själv och bygga nätverk med olika aktörer.
Läs mer