Tulosta på svenska
 

Joulukuu 2009

4/4 2009

Pääkirjoitus

*

Selonteko on prosessi

Maaseutupolitiikan ohjelmien toteutus on verkosto, jossa samanaikaisesti tapahtuu paljon. Horisontaalinen politiikanala vaatii yhteispeliä ja määrätietoisuutta. Jo ohjelmien valmistelu oli verkostotoimintaa, toteutus on sitä vielä enemmän.

Lue Eero Uusitalon pääkirjoitus

Selvitysryhmän tuloksia

*

Byrokratian purkuryhmän työ päätökseen

Yritys- ja hankerahoituksen hallinnollista taakkaa tarkastellut ryhmä jätti selvityksensä ministerille. Työ tuotti lukuisia ratkaisuehdotuksia, joista monet voidaan toteuttaa nopeasti.

Lue lisää

Uuden vuoden kuulumisia

*

KOKO kokoaa aluekehittäjät


Vuoden 2010 alussa käynnistyy uusi KOKO – alueellinen koheesio- ja kilpailukykyohjelma. Ohjelman tavoitteena on parantaa alueiden kilpailukykyä ja tasoittaa niiden välisiä eroja.

Lue lisää

Uuden vuoden kuulumisia

*

Uudet valtakunnalliset maaseutuhankkeet toimivat vauhdittajina

TE-keskukset valitsivat marraskuussa neljä uutta valtakunnallista maaseutuhanketta. Valinnoilla nostettiin esiin muun muassa uusia valmiuksia hevosalalle. Kehittämishankkeilla haluttiin edistää maatalouden energiansäästön ja metsänhoidon uudistuksia. Hankkeet käynnistyvät vuoden 2010 alkupuolella. 

Lue lisää

Tapahtumia

*

Maaseudun Paras -seminaari: sektorirajat on räjäytettävä

Maaseudun Paras -seminaari osoitti, että sektorirajat usein hidastavat maaseudun palveluiden tuottamista parhaalla mahdollisella tavalla. Kuntaliitoksissa piilee vaara palvelujen järjestämiselle.

Lue lisää

Tapahtumia

*

Lähiruoka, kunnalliset ruokapalvelut ja pohjoissavolaisia elintarvikealan menestystarinoita

Valtakunnallinen elintarvikeyrittäjyysseminaari keräsi satakunta alan yrittäjää ja kehittäjää Kuopioon.

Lue lisää

*

Maaseudun yritystuet Vuoden maatilan kasvua tukemassa

Vuoden maatila -tunnustuksen sai tänä vuonna Vaissi Oy, joka valmistaa kaalikääryleitä ja esikäsittelee kaalia elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Vaissi Oy:n kasvua tukemassa ovat olleet myös maaseudun kehittämisohjelmien tuet.

Lue lisää
*

Maaseutu.fi uudistui

Maaseutu.fi on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman oma sivusto, portti maaseudulle. Sivusto kokoaa yhteen maaseudun kehittäjät.
Uudistunut Maaseutu.fi palvelee käyttäjiään entistä paremmin maaseututietoa kokoavana varastona, joka ohjaa eteenpäin.

Lue lisää
*

Kummikyyttö Elmun jouluterveiset

  Maaseudun kehittämisyksikön kummikyyttö Elmu voi hyvin ja kasvaa kovaa vauhtia. Elmu elelee navetan lämpimän puolen karsinassa neljän ikätoverinsa kanssa ja odottaa tammikuista 1-vuotissyntymäpäiväänsä.

Elmu on yksi Seppälän koulutilan Itä-Suomen karjasta, eli kyytöistä. Karja siirtyi tilalle Sukevan vankilasta.
 
Jouluvalmisteluihin kuuluu kuusen pystyttäminen navettaan niin eläinten kuin työntekijöiden iloksi. Ennen joulua opiskelijapastori julistaa joulurauhan tilan eläimille ja opiskelijoille.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Liiterin lukijoille!