Tulosta på svenska
 

Toukokuu 2010

2/4 2010

Pääkirjoitus

*

Selonteon eduskuntakäsittely osoittaa maaseutupolitiikan edenneen

Maa- ja metsätalousvaliokunta laati mietinnön maaseutupoliittisesta selonteosta. Ilahduttavaa on, että eduskunnan linjaukset ovat maaseutupoliittisia eivätkä vain kannanottoja maaseudulla havaittaviin yhteiskunnallisiin pulmiin.
Lue Eero Uusitalon pääkirjoitus

Tutkimus ja kehittäminen

*

Räätälöidympiä politiikkatoimia tarvitaan tasapainottamaan maaseutualueiden eroja

Suuri osa maaseudun kehittämistuesta on maatalouden tukea. Tästä syystä maaseudun kehittämiseen osoitettuja tukia maksetaan Suomessa eniten alueille, joilla on eniten maatiloja.  Maaseutukehitykseltään ongelmallisemmat Itä- ja Pohjois-Suomi jäävät tässä jaossa vähemmälle.
Lue lisää

YMPÄRISTÖ 2010

*

Arjen pienillä valinnoilla energiansäästöön

Virpi PennaTurhaa energiankulutusta voi helposti karsia pienillä arjen valinnoilla. Käyttöön vakiintuessaan ne kerryttävät säästöä niin energiankulutuksessa kuin euroissakin. Maa- ja kotitalousnaisten järjestökampanja Energiansäästöllä euroja haastaa kiinnittämään huomiota energiankulutukseen ja tekemään hyviä valintoja arjessa.

Lue lisää

Hanke esittelyssä

*

RaHa:lla viljelmien ravinnehuuhtoumat hallintaan

MMM/Mavi Martina MotzbäuchelUudenmaan tuottajajärjestöt ja Uudenmaan ympäristökeskus toteuttavat yhteistyössä maatalouden vesiensuojeluhankkeen vuosina 2009–2013.  Noin 130 viljelijää on jo ilmoittautunut mukaan. Lue lisää

Seminaarikuulumisia

*

Oivalluksia ja konkretiaa Asuinmaaseutu-seminaarissa

MMM/Mavi Yrjö TuunanenAjankohtainen seminaari tarjosi uskonvahvistusta maaseutuasumisen ekotehokkuudelle. Maaseudun kehittäjien tulisi ottaa aktiivisempi rooli ympäristö- ja ilmastoasioissa.
Lue lisää

Tapahtumia

*

Maaseutututkijat koolle Karstulaan 26.–27.8.

MMM/Mavi Yrjö TuunanenMaaseudun uusi aika -yhdistys, MUA, järjestää perinteisen
Maaseutututkijatapaamisen tänä vuonna Karstulassa. Tapaamisen teemana on
maaseudun sopeutuminen.
Lue lisää