Tulosta Tiedekeskus Pilkkeen sivulle

Pilke tekee oppimisesta hauskaa!

Vuoden vanha tiedekeskus Pilke on paikka, jossa opitaan moniaistisesti ja yhdessä tekemällä. Pilkkeessä oppimiseen ei suhtauduta ryppyotsaisesti  -  tärkeintä on oivaltaa ja tehdä itse.

Pilkkeen teema, metsien kestävä käyttö, tarjoaa jokaiselle jotakin - ja hauskinta oppiminen on tietenkin yhdessä. Oppimisen ei tarvitse maistua puulta!

Lue lisää...

Syksyn työpajoissa tutkitaan

Oppiminen Pilkkeessä jatkuu hyväksi havaitulla tavalla mielenkiintoisten työpajojen parissa.

Koko lukuvuoden ovat tarjolla viime kauden kysytyimmät työpajat. Tulossa on myös uusia oppimissisältöjä, kuten tutkivaa oppimista.

Lue lisää...

Tapahtumaviikko Mottimetsässä

Pilkkeen ulko-oppimisalueella Mottimetsässä järjestetään avoimet ovet viikolla 37.

Maanantaista perjantaihin Mottimetsässä on työpajoja, joissa opitaan retkitaitoja, metsäisiä leikkejä ja kätkösuunnistusta.

Lue lisää...

Innostavat oppimistuotteet

Pilke-myymälä tukee vahvasti tiedekeskuksen oppimisteemaa. Valikoimasta löytyy paljon mielenkiintoisia tuotteita.Lue lisää...

Vietä synttärit Pilkkeessä!

Tiedekeskuksen uusi synttäripaketti sopii niin päiväkoti-ikäisille, koululaisille kuin myös jo aikuisiän saavuttaneille.Lue lisää...

Pilke Café palaa kesätauolta!

Syksyn aiheita ovat mm. käsityöt, valtion metsien kehitys 1920-luvulta nykypäivään, petolinnut sekä kulttuuriperintöinventoinnit.

Valitse itsellesi sopiva aihe ja ajankohta ja tule mukaan kuuntelemaan metsäisiä tarinoita kahvikupposen äärelle. Tarkempi ohjelma löytyy tapahtumakalenteristamme.

Hauska tavata!

Tällä palstalla esittelemme itsemme – pilke silmäkulmassa!

Olen Piritta, oppimisinnoittaja. Työkseni teen oppimisyhteistyötä ja innoitan oppimisryhmiä tiedekeskuksessa. Teen tätä nyt toista vuotta, ja edelleen tuntuu kuin olisin saanut lottovoiton!

Olen koulutustani vastaavassa, haastavassa ja monipuolisessa unelmatyössä. Pääsen edistämään asioita, joihin itse uskon, eli metsien kestävää käyttöä. Kaiken huippuna ovat ne lukemattomat ihanat ihmiset, joita tapaan päivittäin.

Olen tavallaan outolintu Metsähallituksessa, sillä olen opiskellut kulttuurialalla ohjaustoiminnan artenomiksi. Tykkään ja osaan suunnitella toimintaa monenlaisille ryhmille ja nautin ryhmien innoittamisesta.

Parasta on, kun saan ujutettua työhön kahta intohimoani: paperintaittelua tai sienestämistä!