Tulosta Uutiskirjeen etusivulle

TERVETULOA OPPIMAAN TIEDEKESKUS PILKKEESEEN!

Pilkkeessä on tarjolla mielenkiintoista koulutusta päiväkotihenkilöstölle, alakoulun opettajille ja muille tutkivasta oppimisesta kiinnostuneille. Tiedotetta saa vapaasti levittää!

Tiesitkö, että päiväkotien ja peruskoulun ryhmille oppiminen Pilkkeessä on ilmaista? Tutustu tarjontaamme ja maksuttomuuden edellytyksiin Pilkkeen nettisivuilla www.tiedekeskuspilke.fi/oppiminen.

TOIVOMUSTÄHTI JOULUASKARTELUTYÖPAJA 1.12.2012 - 15.1.2013

Itsenäinen ja maksuton askartelupiste Pilkkeen Porstuassa

  Kirjoita toiveesi paperisuikaleelle ja taittele tähti, joka tuo onnea! Askartelupisteessä on ohjeet ja materiaalit vapaassa käytössäsi. Tutustu samalla tähden geometriaan tai haasta sorminäppäryytesi. Taittele täällä niin monta tähteä, että opit tekniikan, tee kotona lisää söpöjä tähtiä ja kokoa niistä vaikka hieno ketju!

Kohderyhmä 8 v alkaen.

Avoinna tiedekeskuksen aukioloaikoina.

CASE FOREST -MENETELMÄ: Lapsilähtöinen oppiminen metsässä

16.-17.2.2012 Tiedekeskus Pilke, Rovaniemi

Kurssilla perehdytään motivoivaan ja innostavaan oppimismenetelmään, joka perustuu lasten omiin kysymyksiin. Oppimisprosessi etenee ohjatusti yhdessä tutkien, pohtien ja ihmetellen. Kurssilla perehdytään menetelmään metsäteeman ympärillä, käytännössä itse kokeillen.

Kurssin opettajana yhdessä metsäasiantuntijan kanssa toimii lehtori Sirkku Myllyntausta Viikin Normaalikoulusta Helsingistä. Sirkku on soveltanut menetelmään oppilaiden kanssa jo usean vuoden ajan ja hän myös toiminut opettajan kahdella Case forest -kurssilla. Kahden kurssipäivän aikana perehdytään menetelmään vaihe vaiheelta pienryhmissä itse kokeillen. Lisäksi kuullaan käytännön kokemuksia eli miten menetelmää on sovellettu alakoulun ja päiväkodin arjessa eri ikäisten lasten kanssa.

Kurssipäivät
la 16.2.2013 klo 10.30-16.00
su 17.2.2013 klo 9.30-15.00

Osallistumismaksu
Kurssin hinta on Lastentarhaopettajaliiton, BMOL:n ja Luokanopettajaliiton jäsenille sekä opettajaksi opiskeleville 30 € ja muille 50 € per henkilö. Kurssimaksuun sisältyy materiaalit (2-osainen opettajan ohje) sekä ruokailut kahveineen kurssipäivien aikana.

Tarkemmin kurssin ohjelmasta ja ilmoittautumiset Suomen Metsäyhdistyksen verkkosivuilta > Kouluyhteistyö > Toiminta tai tämän linkin kautta.

Me Pilke-tiimin innoittajat odotamme, että tiedekeskus raikaa iloisista äänistä.

Piritta Majamäki, oppimisinnoittaja
piritta.majamaki (at) metsa.fi
puh. 040 147 7871