Tulosta Tiedekeskus Pilkkeen sivulle

Metsäviikon valmistelut vauhdissa

Euroopan metsäviikkoa juhlitaan Rovaniemen talvisissa maisemissa 9.–13.12.2013. Tapahtuma tuo Rovaniemelle kansainvälisiä vieraita, kokouksia ja seminaareja. Viikon aikana Pilke mukautuu monen eri tilaisuuden viettopaikaksi ja muun muassa viikon virallisia avajaisia juhlitaan meillä! Jo ennen virallista metsäviikkoa olemme mukana myös lasten ja nuorten Kauhumetsä -elokuvakilpailussa ja nuorten luovassa kirjoituskilpailussa.

 Lue lisää...

Metsä peliluolaan

 

Pilkkeessä ollaan toteuttamassa kiertävää metsäpeliluolaa, jonka tarkoitus on kerätä yhteen hauskoja metsään ja luonnon- varojen kestävään käyttöön liittyviä pelejä. Peliluolan kotipaikka on Pilke-talossa, mutta luola on myös siirreltävissä ja muunneltavissa erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia varten.

Lue lisää... 

Karhun elämää

 

Tiedekeskus Pilke ja Rovaniemen Teatteri tarjoavat yhdessä karhumaisen elämyksen, johon sisältyy Karhukirjeitä Karhumäestä -lastennäytelmä ja opettavainen Karhun elämää -työpaja. Näytelmä ja työpajat on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille ja 1.-2. -luokkalaisille. Näytelmän ensi-ilta on 12.10.  varaa paikkasi pian!

Lue lisää... 

Sahanperän savotta

Pilkkeessä järjestetään lauantaina 7.9. Sahanperän Savotta -päivä, jolloin tiedekeskus Pilkkeeseen on koko päivän ajan maksuton sisäänpääsy. Järjestämme myös useiden yhteistyökumppaneiden kanssa pihapiirissämme hauskaa touhua päivän ajan. Mukana mm. tukkilais- esityksiä, Siscott -bändi ja komediateatteria. Tervetuloa Sahanperän Savottaan! 

Lue lisää...

Kurkista myös nämä:


Hauska tutustua!

Tällä palstalla esittelemme itsemme – pilke silmäkulmassa!

Olen Satu, Pilkkeen asiakasneuvoja. Työtehtäviini kuuluu kaikenlaiset asiakaspalvelun tehtävät ja muun muassa päiväkotiryhmien ja koululaisten työpajojen vetäminen sekä talokierrokset.

Olen ollut vähän yli kaksi vuotta Pilkkeessä ja nähnyt läheltä sen kehityksen. Pilke on mukava ja rento työpaikka, jossa saa tavata erilaisia ihmisiä. Tykkään erityisesti kalastus- ja metsästyslupien myynnistä sekä työpajojen vetämisestä. Metsähallitukseen olen tullut harjoittelemaan ensi kerran jo vuonna 2003. Töissä olen ollut Villi Pohjolassa ja Etiäisessä, kun se oli Napapiirillä. Koulutukseltani olen restonomi ja luontomatkailuopas.

Vapaa-aikani kuluu perheeni kanssa oleillessa. Yritämme harrastaa yhdessä erilaisia metsäjuttuja, kalastella ja metsästääkin.

Satu Kokko, asiakasneuvoja