Tulosta Tiedekeskus Pilkkeen sivulle

Tervetuloa Euroopan Metsäviikolle!

Euroopan Metsäviikkoa vietetään Rovaniemellä 9.–13. joulukuuta ja Pilke on yksi viikon tapahtumapaikoista. Tapahtuma tuo kaupunkiin kansainvälisiä vieraita, kokouksia, seminaareja ja useita koko kansan metsätapahtumia, joiden kautta suomalainen ja lappilainen metsäosaaminen pääsee kansainväliseen valokeilaan.

Haluamme kutsua Rovaniemen päiväkodit ja koulut viettämään merkittävää ja ainutlaatuista viikkoa kanssamme! Viikon jokaisena päivänä on runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri  kaupunkia, keskittyen Pilkkeeseen ja Lordin aukiolle. Esimerkiksi tiistaina vietetään Poropäivää, jolloin pääset tutustumaan poroihin ja porokoiriin sekä askartelemaan oman 3D-porosi, ja torstaina on hyytävän jännittäviä lasten ja nuorten itsetekemien kauhumetsä -elokuvien näytöksiä. Myös Tiedekeskus Pilkkeeseen ryhmät pääsevät touhuamaan maksutta!

Kurkkaa alempaa sinulle ja ryhmällesi mieluisimmat tapahtumat. Tarkistathan vaatiiko osallistuminen ennakkoilmoittautumisen.

Maanantai 9.12. - Avajaiset klo 18.30


 

Maanantaina juhlitaan viikon avajaisia Pilkkeen ja Arktikumin piha-aukiolla klo 18.30 alkaen! Ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä ja puurotarjoilu. Tilaisuus on kaikille avoin ja koko perheen tapahtu eikä se vaadi ennakkoilmoittautumisia. Muistathan pukeutua sään mukaisesti! Ohjelma kestää noin tunnin.

Lordin aukiolla on maanantaina puunveiston hallitsevan Suomen mestarin Mikko Virkkulan puunveistonäytöksiä klo 12–18 tasatunnein.

Tiistai 10.12. - Poropäivä

Lordin aukiolla vietetään tiistaina Poropäivää. Lordin aukion tapahtumat järjestetään klo 12–18 ja ne ovat kaikille avoimia.

Poropäivässä on mukana mm. poroja, porokoiria, porokäsityöntaitajia, glögitarjoilu ja suopunginheittoa. Myös Pilke on mukana tapahtumassa ja Sampo- keskuksessa voit askarrella Pilkkeen uudella, hauskalla  leikkurilla oman poron! Ryhmät voivat leikata poron osat paikanpäällä ja koristella ne myöhemmin.

Lapin ammattiopiston opiskelijat tekevät linnunpönttöjä Lordin aukiolla kongressivieraille, päiväkotiryhmille sekä myyntiin. Katso linnunpöntön tilaamisesta ryhmällesi tarkemmin keskiviikon ohjelman kohdalta. Myös puunveiston hallitseva Suomen mestari esittelee sahaustaitojaan tasatunnein.

Keskiviikko 11.12. - Metsänomistajien päivä

Lapin ammattiopiston opiskelijat tekevät linnunpönttöjä Lordin aukiolla jokaiselle kongressiin osallistuvalle kansalaisuudelle. Linnunpöntöt viedään koulutuskuntayhtymän metsään odottelemaan keväällä saapuvia siivekkäitä asukkeja. Opiskelijat nikkaroivat linnunpönttöjä myös myyntiin ja päiväkotiryhmille.

Päiväkotiryhmät voivat tilata etukäteen oman linnunpöntön, jonka voi viedä oman päiväkodin pihapuuhun tai Pilkkeen Mottimetsään Norvajärven läheisyyteen odottamaan uusia asukkaita.

Jos haluat ryhmällesi oman linnunpöntön ilmoita ryhmäsi yhteystiedot Pilkkeen asiakaspalveluun torstaihin 5. joulukuuta mennessä.

Torstai 12.12. - Metsäkoneiden ja -opetuksen päivä


 

Torstaina Pilkkeessä Kauhumetsä -elokuvateatterissa esitetään lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Päiväkotiryhmille tarkoitetut näytökset klo 9:00, 9:15, 9:30 ja 9:45 sisältävät kaksi lasten tekemää animaatioelokuvaa. Koululaisille suunnatut jännittävämmät näytökset ovat tasatunnein alkaen klo 10–16. Klo 17 yleisönäytöksessä katsotaan ensin pikkukatsojillekin sopivat elokuvat. Yhteen näytökseen mahtuu noin 30 katsojaa ja se kestää noin 30 minuuttia. Varaa ryhmällesi sopiva näytösaika Pilkkeen asiakaspalvelusta.

Iltapäivällä Pilkkeessä juhlitaan lukiolaisten "Metsän jälki" -kirjoituskilpailun voittajia. Tarjoamme kakkukahvit ja mehua voittajien sekä muiden hienosti menestyneiden osallistujien kunniaksi klo 16.

Lordin aukiolla vietetään Metsäkoneiden ja metsäopetuksen päivää klo 12–18, jolloin voit bongata upeita metsäkoneita, mönkijöitä ja kelkkoja lähietäisyydeltä! Tämä on myös oiva tilaisuus tutustua metsäalan tarjoamiin työpaikkoihin.

Perjantai 13.12. - Nuorisokilpailujen palkistemistilaisuus

 
Perjantaina Pilkkeessä vietetään juhlallinen palkitsemistilaisuus klo 10 alkaen. Juhlassa palkitaan Kauhumetsä 2013 -elokuvakilpailun voittanut nuorisoryhmä ja Halaa puuta -valokuvakilpailun voittaja sekä haastetaan Suomen lukiolaiset pelaamaan PlayDecide -keskustelupeliä.

Myös ryhmänne ovat tervetulleita onnittelemaan voittajia ja muita osallistujia upeasta menestyksestä kakkukahvien ja mehutarjoilun kera!

Viikon muut tapahtumat

Lordin aukio verhoutuu metsäviikon ajaksi metsäksi, kun paikalle tuodaan satoja kuusia, mäntyjä ja koivuja! Aukiolta löytyy käsityömyyntikojuja sekä lumiliukumäki säiden suosiessa.

Santa Claus Hotellilla järjestetään maanantaista perjantaihin klo 9–19 Wood Matters -esittelyhuone, jossa pääsee tutustumaan kekseliäisiin metsän tuotteisiin ja designiin.

Viikonloppuna järjestetään myös perinteiset Pöykkölän joulumarkkinat ja Arktiset markkinat Arktikumissa.

Viikon aikana järjestetään vielä useita muita tapahtumia, mutta tähän kirjeeseen olemme keränneet erityisesti päiväkoti- ja koululaisryhmille sopivia tapahtumia. Koko metsäviikon tapahtumista ilmoittelemme  Pilkkeen tapahtumakalenterissa.

Tiedekeskus Pilke metsäviikolla

Tiedekeskus Pilkkeen poikkeukselliset
aukioloajat 9.–13.12.2013:
maanantai klo 9–18
tiistai klo 9–20
keskiviikko klo 9–14
torstai klo 9–20
perjantai klo 9–20

Pilkkeessä perinteiset päiväkoti- ja koululaisryhmien työpajat vaihtuvat viikon ajaksi uuteen metsäpeliluolaan, jossa on hauskoja metsäaiheisia pelejä ja askartelua kaiken ikäisille. Pilke-talossa on myös useita eri taidenäyttelyitä esillä viikon ajan. Tiesitkö, että Pilkkeessä vierailu on maksuton päiväkotiryhmille ja koululaisille? Muistathan kuitenkin varata etukäteen ryhmällesi sopivan vierailuajan Pilkkeen asiakaspalvelusta.

Metsähallitus järjestää myös suosittuja Moto-baletti -metsätyömaaretkiä, joissa päästään tutustumaan metsäkoneen työskentelyyn. Retkiä järjestetään tiistaista torstaihin klo 17 alkaen Pilke-talolta. Retki kestää matkoineen noin 1,5 tuntia. Varaa paikkasi linja-autokuljetukseen pian Pilkkeen asiakaspalvelusta, sillä aiemmin paikat ovat täyttyneet hetkessä! Ennakkoilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 4.12.

Tervetuloa mukaan ainutkertaiselle Euroopan Metsäviikolle!