Tulosta Takaisin etusivulle
 
 
23.10.2015 
 

Uutisia lyhyesti

Tässä osiossa kerromme lyhyesti mitä paikkatietoalalla on meneillään. Tällä kerralla tietoa on tarjolla lakiuudistuksesta, viitearkkitehtuurin päivityksestä ja tietotuotteista. Lue myös, miten voit seurata paikkatietoalaa sosiaalisessa mediassa ja Paikkatietoikkunassa.

Lainsäädäntö uudistuu vuodenvaihteessa

Lakia ja asetusta paikkatietoinfrastruktuurista ollaan päivittämässä. Lain päivityksessä huomioidaan erityisesti komission esittämät puutteet siinä, miten Inspire-direktiivi on saatettu voimaan kansallisessa lainsäädännössä. Muuten päivitykset ovat pitkälti teknisiä. Päivitetyn lain paikkatietoinfrastruktuurista on tarkoitus astua voimaan vuoden vaihteessa. Asetuspäivitys ajoittunee vuoden 2016 alkupuolelle. Lue lisää seuraavasta katsauksesta.

Paikkatiedon viitearkkitehtuuria päivitetään

Paikkatiedon viitearkkitehtuurin päivitystyö etenee. Paikkatietoasian neuvottelukunta ja sen laajennettu sihteeristö ovat valmistelleet uudistetun julkisen hallinnon viitearkkitehtuurimallin mukaisesti päivitettävää paikkatiedon viitearkkitehtuuria syksyn aikana. Se valmistuu vuoden 2016 alkupuoliskolla. Lue lisää seuraavasta katsauksesta.

Tietotuotesuunnitelmien valmistelu etenee

Inspiren liitteen I tietotuotesuunnitelmia on päivitetty kuluvan vuoden aikana. Alun perin vuonna 2010 valmistuneet tietotuotesuunnitelmat vaativat päivityksiä muun muassa Inspire-toimeenpanon etenemisen tuomien ja organisaatioissa tapahtuneiden monien muutosten vuoksi. Myös loputkin liitteiden II-III tietotuotesuunnitelmat ovat valmistumassa loppuvuoden aikana. Lue tästä lisää seuraavasta katsauksesta.

Seuraa paikkatietoalaa sosiaalisessa mediassa ja Paikkatietoikkunassa

Seuraa meitä Paikkatietoikkunassa, Facebookissa ja Twitterissä. Paikkatietoalan tuoreimmat uutiset luet Positio-lehden Facebookista ja Twitteristä. Julkaistut lehdet löytyvät Paikkatietoikkunasta.

Tiedätkö kiinnostavan tapahtuman tai uutisen paikkatietoalalla? Kerro siitä meille sähköpostitse inspire@maanmittauslaitos.fi. Lisäämme ne Paikkatietoikkunaan ja sosiaaliseen mediaan. Myös yritysten tapahtumat ovat tervetulleita tapahtumakalenteriimme.