Tulosta
 
 
23.10.2015 
 
Paikkatietoverkoston katsaus kertoo ajankohtaisista asioista paikkatietoalalla. Sen toimittaa Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa toimiva Inspire-sihteeristö.

Katsaus julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Se lähetetään sähköpostitse Paikkatietoverkoston jäsenille ja julkaistaan Paikkatietoikkunassa.

Uutisia lyhyesti

  Tässä osiossa kerromme lyhyesti mitä paikkatietoalalla on meneillään. Tällä kerralla tietoa on tarjolla lakiuudistuksesta, viitearkkitehtuurin päivityksestä ja tietotuotteista. Lue myös tulossa olevasta osallistamisseminaarista 1.12. ja Paikkatietoikkunasta sosiaalisessa mediassa.

  Lue lisää

  Inspire-paikkatietopalveluja koskeva toimeenpano etenee

   Uusia paikkatietopalveluja tulee Inspire-direktiivin piiriin ja palveluja koskevat metatiedot laajenevat toimeenpanosäännön myötä. Tulkinta paikkatietopalveluja koskevan toimeenpanosäännön soveltamisen laajuudesta on valmistumassa.

   Lue lisää

   JHS 193 -suositus ”Paikkatiedon yksilöivät tunnukset” on hyväksytty

   JHS 193 -suositus ”Paikkatiedon yksilöivät tunnukset on hyväksytty syyskuussa. Suosituksessa kuvataan tunnusten rakenne ja annetaan ohjeet tunnusten muodostamiseksi.

   Lue lisää

   Paikkatietoverkostossa tapahtuu

    Paikkatietoverkoston toiminta on aktiivista. Kaikissa viidessä kärkiteemassa tapahtuu syksyn aikana. Vuosikokoukseen 10.12. saamme kansainvälisiä vieraita.

    Lue lisää

    Tavataan Paikkatietomarkkinoilla

    Paikkatietomarkkinoilla 3.-4.11. ollaan tänä vuonna Fiksusti yhdessä. Myös Inspire-sihteeristö on vahvasti mukana.

    Lue lisää

    Tule mukaan kansainväliseen yhteistyöhön

    Tule mukaan kansainväliseen yhteistyöhön kehittämään Inspire-direktiiviä. Jos haluat vaikuttaa siihen, miltä Inspire-direktiivi näyttää tulevaisuudessa, nyt on aika liittyä mukaan asiantuntijaverkostoon.

    Lue lisää