Hirvikanta tasaantumassa - hirvionnettomuudet voimakkaassa laskussa

maaliskuu 2008


Viime vuosien aikana hirvikantaa on pienennetty määrätietoisesti metsästäjien toimesta ja kanta on nyt asettunut 90-luvun puolivälin tasolle. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi, että talvehtivan hirvikannan koko on 80 000 – 92 000 yksilöä. Tämä tarkoittaa noin 2,8 hirveä tuhatta hehtaaria kohden.

Lue lisää


Uutiset

Hirvikannan arviointimenetelmiä kehitetään

Hirvikannan arviointimenetelmiä kehitetään jatkossa mm. luomalla uusi hirvitietokanta. Myös paikkatietoa tullaan hyödyntämään paremmin.

Lue lisää
 

Miten kehittää riistanhoitopiirien hirvisidosryhmäneuvotteluja?

Monet riistanhoitopiirien sekä näiden kanssa neuvotteluja käyvien viranomaisten ja järjestöjen edustajista ovat tyytymättömiä nykyiseen hirvineuvottelu-käytäntöön. Erityisesti moni sidosryhmien edustajista kokee hirvineuvottelujen vaikuttavuuden kannanhoitoon liian heikoksi.

Lue lisää

Syksyn hirvisaalis 62 000

Hirvikantaa on viime vuosina pyritty leikkaamaan erityisesti maan pohjoisosissa. Hirvikanta onkin laskenut selvästi huippuvuosista. Syksyn saaliiksi saatiin noin 62 200 hirveä.

Lue lisää


Metsästysalueiden pirstoutuminen vaikeuttaa hirvieläinkantojen säätelyä ruuhka-Suomessa

Suomessa hirvieläinkantojen säätely perustuu metsästysseurojen tekemään vapaaehtoistoimintaan. Metsästys on harrastajilleen mieluisaa virkistystoimintaa. Monilla ruuhka-Suomen alueilla on kuitenkin tapahtumassa metsästysalueiden sosio-ekologista pirstoutumista, mikä tekee hirvieläinten metsästyksestä vähemmän nautittavaa.
Lue lisää


Edelliset Sarvi-uutiskirjeet