Kymmenen kysymystä sudesta

marraskuu 2007

1. Kuinka paljon Suomessa on susia?
270 - 300 yksilöä.

2. Miten susikanta on kehittynyt viime vuosina?
Kymmenen vuotta sitten susikanta oli arviolta noin 115 - 130 sutta, joten kanta on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Lue lisää


Uutiset

Hyvä laumanvartijakoira ei kavahda suurpetoa

Euroopassa laumanvartijakoiria on käytetty jo tuhansia vuosia työkoirina. Helsingin yliopistosta Teet Otstavel tutkii parhaillaan, soveltuvatko laumanvartijakoirat Suomessakin työkoiriksi eli onko niistä torjumaan suurpetovahinkoja kotieläintiloilla.


Lue lisää

Sutta on soviteltu luontodirektiivin raameihin yli kymmenen vuotta

Suomessa harjoitetun suurpetojen metsästyksen yhteensovittaminen EU:n luontodirektiivin asettamiin raameihin ei ole ollut yksinkertainen tehtävä.


Lue lisää

Metsähallitus ei pääse susiasiassa kuin koira veräjästä

Vaikka harvaan asuttuja ja erämaisia valtion maita on paljon, niillä ei ole suden esiintymisen kannalta ratkaisevaa merkitystä. Tästä huolimatta Metsähallitus ei pääse suden suhteen kuin koira veräjästä. Kun susia joudutaan eri syistä vähentämään, törmätään valtion maiden metsästysoikeuskysymyksiin ja suojelualueiden lainsäädäntöön.

Lue lisää

Syksyllä metsästettiin 86 karhua

Karhunmetsästyksessä saaliiksi saatiin poronhoitoalueella 33 ja muualla maassa 53 karhua. Kokonaissaalis 86 karhua oli 13 karhua suurempi kuin viime vuonna.


Lue lisää


Edelliset Sarvi-uutiskirjeet