Tulosta
  Huhtikuu 2012
*

Sähköinen tukihaku sai liikkeelle uusia käyttäjiä

Viljelijätukien sähköinen haku etenee suunnilleen samaan tahtiin kuin viime vuonna. Ensimmäisen kahden viikon aikana saapui 4359 hakemusta. Tästä määrästä ensi kertaa sähköisesti tukea hakevien viljelijöiden osuus oli noin 25 prosenttia.

Sähköinen tukihaku avautui tiistaina 27.3.2012. Hakemuksen voi jättää 30.4. klo 23.59 mennessä.

ELY-keskusalueittain mitattaessa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa oli 12. huhtikuuta mennessä jätetty eniten sähköisiä hakemuksia. Etelä-Pohjanmaan lukema on 631 ja Pohjois-Savon 546. Seuraavana oli Pirkanmaa (403) ja sen perässä tasaväkisinä Varsinais-Suomi (360) ja Pohjois-Pohjanmaa (359).

Kunta ja valtakunnallinen käytöntuki neuvovat

Oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen neuvoo viljelijöitä sähköisen tukihaun käytössä. Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin neuvoja antaa myös sähköisen tukihaun valtakunnallinen käytöntuki sekä puhelimessa että sähköpostitse.

Käytöntuen aukioloajat ovat:
• 16.–30.4. välisenä aikana arkisin klo 9–21 ja viikonloppuisin klo 9-15.
Sähköinen tukihaku löytyy myös Facebookista haulla "Vipu - Viljelijän verkkoasiointi". Tykkäämällä Vipu-sivusta saa helpoiten vinkit palvelusta ja tiedot uusimmista sähköiseen tukihakuun liittyvistä uutisista.

Vipuneuvoja opastaa hakua tehdessä

Vipuneuvoja on Vipu-palvelussa oleva työkalu, joka antaa tilakohtaisia yhteenvetotietoja ja sähköiseen tukihakuun liittyviä vinkkejä. Vipuneuvojaan on lisätty tarkisteita, jotka helpottavat viljelijää löytämään tukiehtoihin liittyviä puutteita ja siten vähentävät tilan riskiä joutua valvontaan.

Vipuneuvojasta viljelijä saa alustavan arvion tilalle maksettavista tuista ja maksuaikatauluista. Lisäksi se ilmoittaa hakemattomista tuista, joihin viljelijä on oikeutettu.
Vipuneuvojan voi avata Vipu-palvelun vasemmasta sivupalkista.

Lisätietoja:
• Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset
• Valtakunnallinen käytöntuki numerosta 020 690 888 / tukihaku@mavi.fi
www.mavi.fi/vipu ja https://vipu.mavi.fi

Paluu etusivulle